Klokkenluider, een beroep dat al vanouds bij de kerk hoort. Met het luiden werd de aandacht op iets gevestigd. Om op te roepen naar de kerk, maar in het verleden ook om op te roepen tot raadsvergaderingen of te waarschuwen voor gevaar.
De Open Hof in Kampen heeft het gevaar gezien van uitzetting voor kinderen. Daarom heeft zij op 21 november 2024 de deuren opengezet en kerkasiel verleend aan de familie Babayants. Juist daarom stond ze op, opende de deuren en luidt ze de klok.
Dat wordt vanaf nu ook vertolkt op onze website en op onze sociale media. Het luiden van de klok is gesymboliseerd in de lay-out van de site en vooral in ons nieuwe logo. Als je goed kijkt zie je er ook een kindje in. De Open Hof luidt de klok voor kinderen. Om mensen opmerkzaam te maken op het gevaar wat dreigt voor kinderen. Binnenkort zal dat ook gesymboliseerd worden met een echte klok in de hal van de Open Hof.
Luidt u ook de klok, zodat anderen zich tijdig bewust zijn van het gevaar voor gewortelde kinderen? Print dan onderstaande poster uit en hang ‘m voor uw raam. U kunt de poster vanaf volgende week ook bij ons in de Open Hof ophalen, weet u welkom!
Wil je meer weten over het gevaar voor kinderen? Lees dan de achtergrondinformatie op onze website.
Wát geweldig!!! Ik heb voor een paar dagen terug contact gelegd met Eric Borrias. Een meesterverteller. Hij is momenteel op tournee in Goeree Overflakkee tot 25 februari, maar is bereid om daarna zijn agenda te raadplegen om evt. naar Kampen en het Kerkasiel te komen. Hij was op 10 januari te zien in Met het oog op morgen van de NOS met de vertel voorstelling ” De klokken van Urk”. Via NPO start vast terug te zien. Het is een bijzonder verzets verhaal dat draait om historische klokken uit kerken vanuit heel Nederland, die per schip over het IJsselmeer naar Duitsland vervoerd werden om ze om te laten smelten tot kanonnen. Moedige mannen uit Urk hebben het zwaar beladen schip vlak uit de kust laten zinken en na de bevrijding zijn de klokken weer terug gebracht naar de kerken waarin ze thuis hoorden. Laat voor deze kinderen de klok luiden, sluit hier naadloos op aan! Ik hoop hierin voor jullie dat door het contact met de verteller wat ik inmiddels heb gelegd, de opening voor meer publiciteit gaat ontstaan!
Wij weten wat het is in Rottevalle (bij Drachten)! In de Doopsgezinde kerk van Rottevalle verbleef van april 1992 tot oktober 1994 een Syrische familie,
moeder, vader en vier zonen. Het werd uiteindelijk het langste kerkasiel in Nederland! Zelfs “Brandpunt” en CNN kwamen langs voor het maken van een reportage. Het kerkasiel leverde de familie uiteindelijk een verblijfsvergunning op!
We leven met Kampen mee. Dat het kerkasiel daar ook een gelukkig einde mag hebben!
Ja tegen de heilige rechten van het kind